Prezentacija aplikacije za praćenje i prikupljanje podataka o Libertasovim autobusimaU sklopu gradskog projekta SOLEZ “Smart Solutions supporting Low Emission Zones and other low-carbon mobility policies in EU cities” održana je prezentacija pilot projekta telemetrijskog praćenja Libertasovih autobusa od strane prof.dr.sc. Joška Deura s Fakulteta strojarstva i brodogradnje u DURA-i, 5. veljače 2019. godine.
Na sastanku su prezentirali aplikaciju osmišljenu za projekt SOLEZ koja prati Libertasove autobuse te dovodi do velikog broja zaključaka, kao npr. kako i na koji način se može uštediti na gorivu te smanjiti zagađenje u Dubrovniku.
Glavni cilj programa poboljšati kapacitete za planiranje mobilnosti u funkcionalnim urbanim područjima kako bi se smanjila emisija CO2.
Sastanku su prisustvovali predstavnik Fakulteta strojarstva i brodogradnje prof. dr.sc.Joško Deur s kolegom Jakovom Topićem, djelatnici Libertasa g. Franko Mekišić, g. Antonio Mitrović, djelatnici HEP-a gđa. Nikolina Grbešić i predstavnici DURA-e: gđa. Nataša Mirić, g. Mato Mojaš, gđa. Maris Arbanasin i gđa. Tea Gjivić Puzović.
Projekt SOLEZ- “Smart Solutions supporting Low Emission Zones and other low-carbon mobility policies in EU cities” provodi DURA u suradnji s Gradom Dubrovnikom od 01.06.2016. te se završetak očekuje 31.07.2019.