Predstavljanje akcijskog plana u sklopu projekta SOLEZU sklopu gradskog projekta SOLEZ – “Smart Solutions supporting Low Emission Zones and other low-carbon mobility policies in EU cities” kojeg provodi DURA, 6. ožujka 2019. održana je prezentacija akcijskih planova za efikasnu upotrebu zona niske emisije (LEZ) i ostalih restriktivnih mjera u projektnim područjima od strane doc.dr.sc. Marka Šoštarića sa Fakulteta za prometne znanosti u Zagrebu.
Projekt SOLEZ- “Smart Solutions supporting Low Emission Zones and other low-carbon mobility policies in EU cities” je u provedbi od 01.06.2016. te se završetak očekuje 31.07.2019. a glavni cilj programa je poboljšati kapacitete za planiranje mobilnosti u funkcionalnim urbanim područjima kako bi se smanjila emisija CO2.
Sastanku su prisustvovali predstavnik Fakulteta prometnih znanosti doc. dr.sc. Marko Šoštarić sa kolegom G. Orsatom Lale koji su prezentirali akcijski plan vezano za promet u Dubrovniku te predstavili dogoročne i kratkoročne opcije za rješavanje problema prometa u Gradu Dubrovniku. Na sastanku su također sudjelovali djelatnici UO za promet Grada Dubrovnika i to pročelnik G. Đuro Šutalo, zamjenik pročelnika G. Ivo Cvjetković, G. Marko Smokvina, kolege iz Libertasa G. Franko Mekišić i G. Antonio Mitrović, Sanitat G. Frano Karač, Dunea G. Luko Srhoj, kolege i partneri iz Žiline, Slovačka G. Slebodnik Lubos i G. Radoslav Vozarik koji su ujedno na uzvratnom studijskom posjetu Dubrovniku i DURA-e: G. Mato Mojaš, Gđica. Maris Arbanasin i Gđa. Tea Gjivić Puzović.