Postupna uspostava javnog gradskog prijevoza od 27.04.2020.Novi vozni red uz poštivanje preporuka


Libertas Dubrovnik, sukladno odluci Vlade, od ponedjeljka kreće s postupnom uspostavom prijevoza na gradskim i prigradskim linijama. Privremenim voznim redom u prvoj fazi popuštanja mjera radi sprječavanja zaraze korona virusom omogućit će se građanima dolazak i odlazak na posao javnim gradskim prijevozom, a u narednom razdoblju vozni red će se prilagođavati i mijenjati prema potrebama korisnika te će ovisit o razvoju epidemiološke situacije i naputcima nadležnih tijela.

Do 1. svibnja neće se obavljati naplata, no od 28. travnja za sve korisnike javnog gradskog prijevoza počinje prodaja mjesečnih karata za svibanj na šalterima Libertasa. Korisnici mjera socijalnog programa Grada Dubrovnika, 5530 umirovljenika te 1320 korisnika ovog programa koji su članovi udruga i dalje će moći koristiti svoje pravo na povlaštenu pokaznu kartu. Također, Grad je osigurao dodatna sredstva kojima će se za 42 korisnika privremene pomoći - mjere Grada Dubrovnika za pomoć građanima pri prevladavanju krize, omogućit povlaštena pokazna karta.

S ciljem sprečavanja mogućnosti prijenosa zaraze korona virusa, a sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Libertas će obavljati redovitu sveobuhvatnu dezinfekciju i čišćenje vozila. Također, prilikom ulaska u svako vozilo obavljat će se dezifekcija ruka putnicima. Unutar vozila važno je održavati tjelesnu udaljenost od najmanje jednog metra te se svim putnicima preporuča korištenje zaštitne maske. Radi zaštite kako vozača tako i putnika javnog gradskog prijevoza u svakom vozilu biti će i kontrolor ,a kako bi se osiguralo provođenje mjera.

Ovim putem mole se korisnici javnog gradskog prijevoza za što veće korištenje mogućnosti kupnje karata izvan vozila i što kraće zadržavanje u prostoru vozača.

 GRADSKI VOZNI RED  PRIGRADSKI VOZNI RED

Radno vrijeme šaltera Libertasa

Kako bi se osigurao nesmetan proces izdavanja i produžavanja pokaznih karata za rad sa strankama otvaraju se sljedeći šalteri:

Šalter Pile: Pon-Pet 08:00-17:00

Šalter Grawe: Pon-Pet 08:00-17:00

Šalter Lapad: pon-pet 08:00-14:30

Šalter Mokošica: pon-pet 08:00-14:30

Radno vrijeme svih šaltera prvom i zadnjom subotom u mjesecu je od 08:00-14:00 sati.